انواع کمربند مخصوص دیسک کمر بر اساس شدت آسیب

کمربند مخصوص دیسک کمر: بهترین گزینه جهت بهبود یافتن وضعیت بدن و همچنین جلوگیری از کمردرد خواهد بود. این کمربندها برای محافظت از بخش‌های مختلف کمر از قبیل ستون فقرات، دیسک‌ مهره‌ای و حتی مهره‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. به طور کلی بستن کمربندهای مخصوص دیسک کمر می‌تواند فشار موجود بر روی این بخش‌ها را تا حد زیادی کم کند و سرانجام موجب کاهش درد ‌در این نواحی شود. شما در مورد انواع کمربند مخصوص دیسک کمر براساس شدت آسیب چه می‌دانید؟ انواع کمربند مخصوص دیسک کمر چه خصوصیاتی دارند؟ آیا شما هم می‌خواهید در مورد این محصولات بیشتر بدانید؟ پس با ما همراه باشید.

کمربند مخصوص دیسک کمر

کمربند مخصوص دیسک کمر

کمربند مخصوص دیسک کمر چیست؟

اگر کمر فردی آسیب‌ دیده یا به خاطر کارهای سنگین دچار دیسک شده باشد، بهترین راه برای درمان این دردها استفاده از کمربند‌های طبی مخصوص است که می‌تواند به عنوان یک پشتیبان یا تقویت‌کننده عمل کند. کمربند‌ مخصوص کمر برای ثبات و همچنین تعادل بدن، از خارج به بدن فرد، فشار وارد خواهند کرد و با این محصول از کمر بیمار از کشیدگی و آسیب محافظت می‌شود.

مکانیسم عمل کمربند مخصوص دیسک کمر

انواع کمربند مخصوص دیسک کمر باعث کاهش یافتن تنش‌های وارد شده به عضلات و همچنین کمردرد خواهد شد. به طور کلی این نوع از کمربندهای طبی باعث بهبود یافتن وضعیت بدن، برای توزیع مجدد وزن درون ستون فقرات شده و شرایط درمانی سالمی را برای ستون فقرات به وجود می‌آورد. از طرفی کمربندهای مخصوص دیسک کمر قدرت عملکرد افراد را در طی فعالیت‌های روزانه خود افزایش خواهند داد تا افرادی که از این عارضه رنج می‌برند، بتوانند راحت‌تر کارهایشان را انجام بدهند.

کمربند آرترونیس | درمان دیسک کمر
کمربند ترمو-مگنتیک آرترونیس مخصوص درمان دیسک کمر

مزایای استفاده از کمربند مخصوص دیسک کمر

بلافاصله پس از عمل‌های جراحی دیسک کمر، افراد باید از کمربندهای طبی یا بریس‌های کمری در جهت کمک به ثابت نگه داشتن ستون فقرات استفاده نمایند؛ چون که این تجهیزات به واسطه ویژگی و طراحی خاصی که دارند به کاهش فشار وارده به ناحیه آسیب دیده کمک زیادی می‌کنند. مزایا و فواید استفاده از کمربندهای مخصوص دیسک کمر به شرح زیر هستند.

  1. کمربندهای مخصوص دیسک کمر می‌توانند پس از وارد شدن آسیب‌ خفیف به کمر، با محدود ساختن حرکات ستون فقرات در بخش پایین کمر، در مراحل اولیه، موثر واقع بشوند.
  2. در واقع محدود ساختن حرکات پایین کمر به افراد این اجازه را می‌دهد تا برخی از آسیب‌های کمری التیام یابند. بعضی از استفاده‌‌کنندگان کمربند‌ مخصوص دیسک کمر می‌گویند که این بریس‌ها ناحیه شکمی را تثبیت و تقویت می‌کند. همچنین این تجهیزات طرز قرار گرفتن بدن‌‌ بیماران را بهبود می‌بخشد و کمی از فشار وارد شده به ناحیه پایینی کمر می‎کاهد.
  3. کمربند مخصوص دیسک کمر در زمان درد این نواحی، حرکت فرد را از حالتی به حالت دیگر (مثلاً از نشسته به ایستاده) راحت‌تر می‌کنند.
  4. اگر شغل فرد جزو مشاغل سخت است که به قسمت پایینی کمر ممکن است فشار وارد گردد، استفاده از این کمربندها بسیار پیشنهاد می‌شود. وقتی که فرد برای نخستین بار به سرکار‌ش باز می‌گردد، این کمربند‌ها با پیشگیری از کشیده شدن بیش از حد ستون فقرات به روند درمان بیمار کمک زیادی می‌کند.
قیمت کمربند طبی دیسک کمر
قیمت کمربند طبی دیسک کمر

انواع کمربند مخصوص دیسک کمر

کمربند مخصوص دیسک کمر انواع متفاوتی دارد؛ اما برای استفاده از آنها حتماً باید با پزشک متخصص مشاوره کرد. اگر پزشک‌ استفاده از کمربندهای مخصوص دیسک کمر را برای فرد تأیید کند، متناسب با شرایط‌‌ و همچنین شدت علائم‌، یکی از انواع بریس‌های زیر را تجویز خواهد کرد.

  1. کمربند تروکانتِریک یا Trochanteric:

 کمربند تروکانتریک برای درمان دردهای مفصل ‌خاصره‌اى خاجى یا ساکروایلیاک و همچنین تثبیت کردن شکستگی‌ لگن تجویز می‌شود. این نوع از کمربند مخصوص دیسک کمر بوده که به اطراف لگن بیمار می‌چسبد و پهنای آن پنج الی هشت سانتی‌متر است و درست همانند یک بریس عادی، درست در جلوی بدن قرار می‌گیرد.

  1. کمربند لومبوساکرالیا Lumbosacral و همچنین ساکروایلیاک (Sacroiliac):

کمربند لومبوساکرال به تثبیت کردن ناحیه پایینی کمر فرد کمک زیادی می‌کند. این نوع از کمربندهای طبی معمولاً از جنس کتان سنگین و تقویت شده هستند که با نوارهای باریک و سبک وزن تولید می‌شوند؛ به طور کلی این بریس فشار را از طریق بندهایی که در پهلو و پشت محصول وجود دارد، تنظیم می‌کند. از مشخصات فنی این محصولات می‌توانیم به پهنای کمربندهای لومبوساکرال اشاره کرد که در اندازه‌ ده الی پانزده سانتی‌متر یا بیست تا حدودا سی cm تولید می‌شوند. این نوع از کمربندهای مخصوص دیسک کمر با به هم فشردن مفصلی که در بین استخوان‌های لگن خاصره و خاجی که در قسمت انتهایی ستون فقرات وجود دارد، از حرکت اضافی ممانعت می‌کند.

  1. کرست (Corset):

 خیلی از اشخاص وقتی کلمه کُرسِت به گوششان می‌خورد، معمولاً تصاویر زنان امروزی در ذهنشان تداعی خواهد شد که از کمربندی با این نام در جهت کاهش دادن اندازه دور کمر خود استفاده می‌کنند. امروزه، کرست‌ها یک نوع از کمربند مخصوص دیسک کمر هستند که به صورت خشک و انعطاف‌ناپذیر تولید شده و می‌توانند کمر را به خوبی نگه دارند. کرست‌ها، طول‌ متفاوتی دارند و روی باسن فرد بسته می‌شوند و با سردوشی‌ که دارند بر روی کتف‌ او قرار می‌گیرند. این تجهیزات را می‌توان توسط بند از پشت، یا پهلو و جلو محکم کرد؛ به طور کلی از کرست‌ کوتاه برای از بین بردن درد خفیف استفاده خواهد شد و از نمونه‌های بلندتر آن نیز جهت رفع اختلال در نواحی وسط پایینی توراسیک در ستون فقرات یعنی ستون مهره پشتی کمک می‌گیرند. وجود نوار باریک فلزی موجب خشکی و انعطاف‌ناپذیری مناسب برای کمربند و تقویت کردن کمر خواهد شد.

  1. کمربند خشک یا انعطاف‌ناپذیر:

اگر بریس‌های طبی سفت نباشند، پزشکان این نوع از کمربند مخصوص دیسک کمر را جهت بهبود یافتن دردهای کمری و ثابت نگه داشتن ستون فقرات برای فرد بیمار تجویز می‌کنند. کمربند‌های خشک قطعات قائمی‌شکل دارند و به صورت قسمت پایینی ستون فقرات یا لگن تبدیل می‌شوند. همچنین نوارهایی که به شکل ضربدری از بخش اُراسیک گذر می‌کنند و تسمه‌ پارچه‌ای در این کمربندها، به بدن از سمت جلو فشار وارد می‌نمایند.

انواع کمربند مخصوص دیسک کمر مناسب بیرون زدگی

بیرون زدگی دیسک که به آن lumbar disc hernation هم گفته می‌شود، علت بیشتر کمردردها است. در این عارضه محتویات موجود در دیسک بین مهره‌ای توسط ضربه شدید، ضعف عضلانی و بلند کردن ناگهانی اجسام سنگین بیرون خواهد زد که می‌تواند منجر به آسیب دیدن نخاع، بروز علائم عصبی و حتی ایجاد کمردرد شود. این دردها بیشتر با خم شدن سریع و ناگهانی کمر، افزایش یافته و در آن درد اندام‌های تحتانی، بسیار بیشتر از کمر خواهد بود. انواع کمربند مخصوص دیسک کمر که برای بیرون زدگی مورد استفاده قرار می‌گیرند، عبارتند از:

  1. کمربند طبی فنردار یا Lumbosacral Corset
  2. کمربند طبی سخت یا Lumbosacral Rigid Brace
نحوه بستن کمربند طبی برای دیسک کمر
نحوه بستن کمربند طبی برای دیسک کمر

کمربند طبی دیسک کمر یک راه موثر برای بهبود یافتن وضعیت بدن و همچنین جلوگیری از دردهای کمر است. این نوع از کمربندهای طبی از بخش‌های مختلف کمر همانند ستون فقرات، دیسک‌ مهره و همچنین مهره‌ها حمایت ‌می‌کنند. به طور کلی، بستن بریس‌های طبی فشار بر روی این نواحی را کمتر ‌کرده و در نهایت باعث کاهش درد ‌کمر می‌شوند. اشخاصی که به خاطر شغل سنگین خود دچار دیسک کمر شده‌اند، برای تسکین درد، از بریس‌های طبی استفاده می‌کنند. آیا می‌دانید کمربندهای طبی دیسک کمر چگونه درد را تسکین می‌دهد؟ کمربندهای طبی مخصوص دیسک کمر از چه اجزایی تشکیل شده‌اند و چه مدل‌هایی دارند؟ اگر می‌خواهید در مورد بریس‌های طبی بیشتر بدانید، به متن زیر توجه کنید.

کمربند طبی چگونه درد را تسکین می‌دهند؟

کمربند طبی دیسک کمر می‌تواند از حرکت‌های غیر ضروری که موجب آسیب رسیدن بیشتر به کمر ‌‌شوند، جلوگیری کند؛ این کار موجب تراز شدن ستون فقرات و همچنین تقویت عضله‌های پشت خواهد شد. کمربندهای طبی می‌توانند عنصری موثر در برنامه درمانی برای برخی از بیماری‌های ستون فقراتی و پشتیبانی از آن در زمان بهبودی بعد از عمل جراحی باشند. استفاده کردن از کمربند طبی دیسک کمر موجب کاهش یافتن تنش عضلانی و همچنین کمردرد خواهد شد؛ به علاوه، این بریس‌ها باعث بهبود وضعیت بدن و ستون فقرات برای توزیع نمودن مجدد وزن در آنها می‌شود. این تجهیزات محیط درمانی سالمی برای ساختار ستون فقرات به وجود می‌آورند و باعث افزایش عملکرد آنها در طول روز خواهند شد. همه این موارد با مکانیسم‌های اساسی بریس‌های طبی در زمان استفاده از آنها به دست خواهند آمد. به طور کلی، مکانیسم‌ تسکین درد در کمربندهای طبی بر اساس طراحی و شکل بریس تا حدودی متفاوت خواهد بود؛ اما همه آنها با عملکردهای یکسانی ساخته شده‌اند.

 

مزایای استفاده از کمربند طبی دیسک کمر

بریس‌های طبی مخصوص دیسک کمر وضعیت بدن را ثابت نگه می‌دارند و از حرکات اضافی ستون فقرات تا حد زیادی جلوگیری می‌کنند. کمربند طبی دیسک کمر معمولاً به صورت هر روز برای چندین ساعت استفاده می‌شوند و مدت استفاده از آن توسط پزشک مشخص خواهد شد و به مرور زمان وابستگی بیمار به بریس کم کم کاهش پیدا کند. به طور کلی استفاده از کمربندهای طبی دیسک کمر به شرح زیر است.

۱• حمایت کردن از ستون فقرات

وقتی که کمر به خاطر آسیب‌دیدگی و ضعیف شدن ساختار ستون فقرات ناپایدار می‌شود، بستن کمربند طبی دیسک کمر به ثابت شدن آنها کمک زیادی می‌کند. این تجهیزات ‌می‌توانند با نگه داشتن بدن بیمار در وضعیت ایمن و همچنین حمایت از کمر و ایجاد محیط درمانی سالم، آسیب‌های فعلی کمر را بهبود ببخشند.

۲• کاهش یافتن فشار روی ساختار ستون فقرات

کمربند طبی ‌دیسک کمر به تخلیه قسمتی از وزن که به کمر بیمار وارد می‌شود، کمک خواهد کرد و در این مکانیسم فشار روی مفصل‌ها، دیسک‌ و عضله‌های ستون فقرات کاهش می‌یاید. همچنین با کاهش دادن فشار موجود بر روی ستون فقرات، تنش‌های دردناک عضلات را که واکنش محافظتی بعد از آسیب است، کم می‌کند.

۳ کاهش دادن دامنه حرکات در طول دوره درمان

کمربند طبی دیسک کمر برای جلوگیری و محدود ساختن حرکات دردناک مثل چرخاندن ستون فقرات و خم شدن به سمت جلو، عقب و به پهلو استفاده خواهد شد. محدود ساختن حرکات و همچنین تنش‌های دردناک هم می‌تواند به بهبود یافتن آگاهی از وضعیت و موقعیت بدن یعنی حس عمقی، کمک زیادی کرده و به بیمار این اجازه را ‌می‌دهد تا آگاهانه‌تر وضعیت بدن را جهت بهبود سلامتی کمر تنظیم نماید.

۴• کاهش ریز حرکات بین قسمت‌‌های مهره‌ای

به طور کلی، کمربندهای طبی باعث محدود ساختن حرکات ریز در یک قسمت خاص از ستون مهره‌ها یا شکستگی‌های مهره می‌شوند؛ در نتیجه دردهای ناشی از تنش‌های عضلانی، مفاصل تحریک شده و ریشه‌های عصبی کم خواهند شد.

کمربند طبی دیسک کمر
کمربند طبی دیسک کمر

انواع کمربند طبی دیسک کمر

امروزه انواع مختلفی از کمربند طبی دیسک کمر وجود دارد که می‌توان آنها را به سه دسته نیمه سخت، سفت یا انعطاف‌پذیر تقسیم کرد. از کمربند‌های طبی سخت جهت تسکین درد متوسط یا شدید و درمان بی‌ثباتی ستون فقرات و شکستگی آن استفاده می‌شود؛ در نتیجه این بریس‌ها بعد از عمل جراحی به کار می‌روند. از کمربند طبی انعطاف‌پذیر یا نیمه سخت هم برای تسکین دردهای متوسط و خفیف استفاده می‌گردد.

  • کمربند طبی از نوع انعطاف‌پذیر

کمربندهای طبی انعطاف‌پذیر، از مواد اولیه نرمی همچون مخلوط کرباس با نئوپرن و مواد لاستیک یا کتانی تولید می‌شوند. این تجهیزات در شکل‌هایی چون کمربند ساکروایلیاک، کمری و کرست طراحی می‌شوند که نوع کرستی یا کشسان آن در طرح و ابعاد مختلفی موجود هستند و تا حد کمی امکان خم‌شدگی دارند. کمربندهای طبی کرست مانند دارای پایه‌هایی از جنس فلز یا پلاستیک عمودی خواهند بود که در قسمت پشت، جلو یا حتی کناره بریس قرار می‌گیرند تا باعث محدود شدن حرکات فرد ‌شوند. ولی کمربندهای طبی کمری و ساکروایلیاک از پارچه بدون پایه و بسیار محکم‌تر ساخته می‌شوند؛ در نتیجه محدودیت زیادی در حرکت بیمار ایجاد می‌کنند. بریس‌های انعطاف‌پذیر از بالشتک اضافی یا لایه پلاستیکی داخلی تولید می‌گردند تا بسیار پایدار باشند؛ از طرفی کمربندهای طبی نرم از مواد لاستیکی تولید خواهند شد که برخی از آنها فضای اضافی دارند.

  • کمربند سخت یا نیمه سخت

کمربندهای طبی سخت و نیمه سخت دارای لایه محکمی از مواد کتان یا کرباس هستند و بعضی از مواقع شامل پانل سختی خواهند بود که در قسمت پشت، جلو و کناره بریس قرار دارند. برخی از مدل‌های این کمربندها هم دارای میله فلزی سخت و پلاستیکی هستند که در قسمت بیرونی آن‌ها قرار گرفته‌اند. بریس نیمه سخت دارای مواد سخت و تا حدی انعطاف‌پذیر خواهند بود.

 

کمربند مخصوص دیسک کمر از چه اجزایی تشکیل شده‌اند؟

کمربندهای طبی دیسک کمر انعطاف‌پذیر یا سفت، از لحاظ نحوه پوشیدن، مشابه هم خواهند بود و از چند قسمت کلیدی تولید می‌شوند.

  • دو «بال» و کناره‌های کمربند طبی دیسک کمر از ماده‌ای انعطاف‌پذیر و محکم ساخته می‌شوند که دور تا دور تنه می‌پیچد تا بر روی شکم و پهلوها به یک دیگر متصل بشود. در برخی از مواقع، قسمت بال شامل چند عنصر اضافی خواهند بود که موجب محدود شدن حرکات بیمار در دو طرف تنه می‌شوند؛ درست مثل این پانل‌ها که درون کمربندهای سخت وجود دارند، یا حتی وجود فلز و پلاستیک عمودی درون کمربند انعطاف‌پذیر.
  • کمربندهای طبی سفت و نیمه سخت شامل پنل پشتی محکمی هستند که از پلاستیک‌های سختی ساخته می‌شوند تا پشت فرد را در حالت سالمی نگه دارد. کمربندهای طبی که جهت بهبودی بعد از عمل از آنها استفاده می‌شوند، معمولا چند پانل پشتی سخت یا محکم با یک دهانه‌ بر روی فقرات هستند تا بتوانند از تحریک شدن زخم‌های جراحی به خوبی جلوگیری کنند.
  • این کمربندها یک پانل جلویی سفت و محکم دارند که به شکم بیمار فشار وارد ‌خواهند کرد. به طور کلی پانل‌های جلویی هم از دو عدد پانل Velcro ایجاد می‌شوند و در آنها بریس به صورت بسته یا باز تنظیم خواهند شد.
  • در اکثر مدل‌های کمربند طبی دیسک کمر، تنظیمات کوچکی از طریق طناب و زبانه‌های کششی در دو سمت بریس وجود دارند که در برخی از این تجهیزات آرایش یا عملکرد کمی با یک دیگر فرق دارند.
کمربند طبی دیسک کمر
کمربند طبی دیسک کمر

سخن پایانی

حتما در اطرافتان افرادی را دیده‌اید که به این مشکل دچار هستند و برای درمان آن از طریق خرید کمربند آرترونیس مخصوص دیسک کمر استفاده می‌کنند. این کمربندها متناسب با ناحیه آسیب دیده در انواع مختلفی تولید می‌شوند و بیماران مطابق با دستور پزشک متخصص خود می‌توانند از آن استفاده کنند. این بریس‌ها با کاهش دادن حرکات ستون فقرات، می‌توانند آنها را ثابت نگه دارند تا فشار کمتری به بدن فرد وارد شود و راحت‌تر فعالیت‌های روزانه خود را انجام دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *